Älska vego !

Är ni avis? Det borde ni vara för den är supergod!

Jag har både läst om och pratat med väldigt många personer som kommit på att dom ska bli vegetarianer och då byter ut sin kost helt och hållet över en natt. Viket inte fungerar för så många eftersom det precis som mycket annat är en process. Börja med att byta ut några måltider istället och sen blir det mer och mer vegetariskt ju längre tid det går.

Först är det inte bra för att det blir en stor omställning för kroppen och du kommer förmodligen inte må bra av det i början, du kan få mindre energi och känna ett större sötsug i början. Inte för att du inte får i dig kött utan för att du helt har ändrat din kost.

Sen är det inte heller bra med tanke på all mat som du redan har hemma. Det är dåligt för ekonomin att bara kasta allt kött som du tidigare köpt och det är inte heller bra för miljön att köpa mat för att sen kasta det direkt.

Hemma hos oss strävar vi inte efter att bli helt och hållet vegetarianer men vi har börjat byta ut vissa måltider mot vego alternativ. Som jag har gjort idag brukar vi byta ut vanlig hamburgare mot vegetarisk. Minst lika gott och så mycket bättre!

(Allt är skrivet utifrån egen erfarenhet)


Puss Emma<3

Gillar

Kommentarer