Girl Power queens

Jag kallar mig själv för feminist för att jag vill ha ett Sverige ska ge lika mycket lön till kvinnor som män och för att jag vill att folk ska förstå att en kvinnas åsikt är lika mycket värd som en mans.

Något jag tycker passar in bra i det här sammanhanget är girl power. Jag ser girl power som bevis på att vi är grymma fast vi inte har en snopp mellan benen, någonting jag aldrig kommer förstå är att tjejer säger att "dom är girl power" men ändå sitter och tycker ner andra tjejer.

Så i det här inlägget har jag tänkt höja några tjejer som jag tycker är girl power på riktigt !!!

1. Alexandra Nilsson

Hon är en väldigt stor förebild allmänt för mig men speciellt när det kommer till girl power för hon vågar verkligen stå för sina åsikter vad folk än säger. När hennes pappa skämtade om me too skjutsade hon hem honom direkt för hon blev så arg på honom vilket jag personligen tycker är väldigt starkt gjort.

2. Elina Davidsson

Först och främst är det här en glad och positiv tjej som bemöter alla med ett leende på läpparna. Kommer ihåg första gången jag träffade henne och hon var glad från första sekunden och bemötte alla med ett leende som sa "hej jag lyssnar på vad du säger" spelade ingen roll om det var en kille, tjej, lång, kort, framåt eller tillbakadragen person hon tyckte att alla förtjänade en chans och enligt mig är man en FANTASTISK person om man ser på alla människor med lika glada ögon!

Inte bara det så tävlar Elina i skidåkning och går ett gymnasium där hon får spendera mycket tid på en cykel. Så det är verkligen inte bara killar som kan åka runt i skidbacken och göra coola trix på skidorna eller spendera dagarna i skogen med en cykel. Hon står för jämställdhet på alla sätt som finns och speciellt inom idrotten.

Hon är min största förebild inom girl power för hon kommer i hög fart i skidbacken och krossar alla normer rejält.

3. Zara Larsson

Enligt tycker jag inte att man behöver beskriva varför Zara är girl power för alla som lyssnat på hennes musik, följer henne på instagram eller bara sätt henne någon stans vet att hon står för jämställdhet och kämpar för det varje dag. Någonting hon är grym på är att höja andra kvinnor och kan man det är man äkta girl power!

4. Maya Persson

Sist men inte minst har vi en tjej som jag lärt känna på senaste tiden och ju längre tiden går desto grymmare blir hon. I dagens samhälle är normen att tjejer ska vara runt 160 cm men Maya som är runt 180 cm går på stan med stolthet över sin längd och skiter helt i normen vilket hon gör helt rätt i !!!

Maya sätter på morgonen på sig klackskor när hon ska till skolan som vilken tonåring som helst men möttes en dag av kommentaren "är inte du lite väl lång nu?" vilket jag tycker är helt sjukt för den frågan hade man aldrig ställt till en kille men hon sa bara ifrån och tog på sig klackarna dagen efter igen tillsammans med ett leende.

Ni som gnäller på hennes längd, tänk på att det utseendet och den kroppen har fått henne ända till catwalken på Londons fashion week medans ni bara sitter vid skolbänken och gnäller på andra.

Maya är en grym tjej som inte bara står upp för sig själv utan alla tjejer i samhället !

Puss Emma<3

Gillar

Kommentarer