Låt oss prata feminister

Har ni någon gång testat gå in på Instagrams söksida och skrivit in #Feminist? Jag gjorde det idag efter jag fått en kommentar som jag från börjar tyckte var helt idiotisk men ju längre jag tänkte på den, ju mer och mer sann tyckte jag att den blev.

Jag och en kille satt och hade en diskussion där vi hade helt olika åsikter tills han skrev "ska du lägga ut att killar suger nu för att jag inte tycker som dig?" Nu får ni absolut inte missförstå mig, jag ser mig själv som en feminist och kommer alltid att vara MEN ibland glömmer människor bort vad ordet feminist betyder och hur man ska använda sig av det, även jag.

Feminist betyder att man står för att kvinnor ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män har. INTE att man ska försöka trycka ner män och säga att dom är värdelösa.

Men nu tillbaka till Instagram. Det är ju många filmer, barnaffärer m.m. som är ganska tydliga med att rosa är en "tjej färg" men nu när vi vill ha de så jämställt så borde vi väll försöka ändra på det också? Men nejdå för över 90% av alla bilder som finns under #Feminist är helt rosa...

Förstår alla som säger att dom valde att lägga ut just den bilden för att dom tycker det är en fin färg, jag hade sagt exakt lika dant men ärligt nu, är vi egentligen inte bara lärda till att gilla rosa för att tjejer borde det?

Puss Emma<3

Gillar

Kommentarer